fbpx
Інтернет

Зручний сервіс «Електронний кабінет платника податків»

  Новий сервіс «Електронний кабінет платника податків» від Міндоходів України пропонує вдосконалити відносини з платниками, перевівши їх в он-лайн режим. Цей сервіс розпочав роботу у тестовому режимі. Електронний кабінет платника податків – це персональне автоматизоване робоче місце платника податків. Робота з персональним Електронним кабінетом може здійснюватися з будь-якого, підключеного до Інтернету комп’ютера, після авторизації користувача.

 Перевагами цього сервісу є надання податкової звітності у режимі реального часу, можливість переконатися у тому, що звітність прийнято, не чекаючи кілька годин, побачити як показники звітності вплинули на стан розрахунків з бюджетом. Звітність надаватиметься пакетом, тобто декларація з усіма додатками. А на кожен пакет документів буде надаватися одна квитанція про прийняття податкової декларації. Далі можливості сервісу будуть розширятися. Передбачається, що в подальшому, крім зазначених, в «Електронному кабінеті» платник податків отримає можливість перегляду:

 – документів, виданих йому органами Міндоходів України;

 – інформації про свої об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням;

 – переліку податкових пільг, які їм використовуються, відповідно до чинного законодавства;

 – повідомлень та нагадувань, що надходитимуть від органів Міндоходів з питань оподаткування.

 Зможе здійснювати розрахунок пені, формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, подавати заяви на реєстрацію платником окремих податків.

 Цей електронний сервіс дозволить збільшити спектр послуг для платників податків та за рахунок дистанційного обслуговування платників істотно зменшити час на подання податкової звітності, спростити ведення бізнесу.

 Вхід до сервісу «Електронний кабінет платників податків» знаходиться за адресою: knp.minrd.gov.ua або на офіційному порталі Міндоходів України шляхом авторизації за допомогою електронного цифрового підпису, який безкоштовно можна отримати у пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів України.

 За матеріалами: ДПІ в Київському р-ні м. Донецька Донецької області ДПС

Читайте також: