fbpx
Політика

«Батьківщина» розпочала збирати підписи в ЄСПЛ, щоб прискорити розгляд справи Тимошенко

 Як повідомила прес-служба партії «Батьківщина», в Україні почався збір цивільних підписів до Європейського суду з прав людини з проханням прискорити процес розгляду справи Тимошенко. При цьому керівник центрального штабу «Батьківщини» Олександр Турчинов нагадав, що раніше Євросуд вже заявляв, що ув’язнення українського екс-прем’єра є незаконним і політично мотивованим. За його словами, статус Тимошенко змінився, і не тільки світові держави визнали її політичною ув’язненою, але й Європейський суд.  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Всі вони прийняли однозначне рішення. Її ув’язнення незаконне і політично мотивоване. Саме тому, Юлія Тимошенко не лише політично, а й юридично перебуває незаконно за ґратами», – заявив опозиціонер.  

 Він зазначив, що ЄСПЛ продовжує розглядати справу Тимошенко за прискореною процедурою, однак навіть ця процедура займає не один день. Як стверджує Турчинов, кожен день – загроза життю Тимошенко, оскільки представники правлячого режиму не можуть спокійно спати, поки вона живе і бореться.  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Він переконаний, що звернення «Батьківщини» в ЄСПЛ підтримають мільйони українських громадян.  

 «У заяві ми закликаємо суд швидше розглянути справу Тимошенко, оскільки позитивні і демократичні зміни в країні пов’язані лише з нею», – підкреслив Турчинов.  

 Як зазначає депутат, ЄСПЛ є останньою надією українських громадян, оскільки це останній справедливий і незалежний орган, здатний захистити права людини.

Читайте також: