fbpx
Інновації

Віце-прем’єр РФ запропонував об’єднати космічну і авіаційну промисловості

 За словами російського віце-прем’єра Дмитра Рогозіна, РФ повинна задуматися про те, щоб об’єднати космічну і авіаційну промисловості. Таку заяву Рогозін зробив на засіданні комісії з розслідування причин аварії ракети «Протон».

 Раніше був зроблений цілий ряд заходів, спрямованих на посилення контролю за космічною продукцією, проте ці заходи себе не виправдали, підкреслив віце-прем’єр. Космічна галузь скоро вичерпає весь свій науково-технічний потенціал, який був сформований декілька десятиліть тому. Для порівняння Дмитро Рогозін навів такі цифри: Сполучені Штати мають 716 робіт з розвитку нових технологій в космосі, а Росія – тільки 132.

 На сьогоднішній день більшість державних авіаційних активів об’єднані в авіабудівну корпорацію (ОАК), створену в 2006 році. Яким чином можна включити в цю корпорацію і активи космічної промисловості, якою зараз управляє Роскосмос, віце-прем’єр не уточнив. Можливо, це буде організація з умовною назвою «Об’єднана авіаційно-космічна корпорація», про створення якої Рогозін заявляв раніше.

 «Протон», що впав, завдав удару російській космічній промисловості (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: