fbpx
Політика

Поліція Стамбула розігнала маніфестантів сльозогінним газом

 

 У суботу стамбульська поліція застосувала сльозогінний газ і водомети проти груп протестуючих, які зібралися на пішохідному проспекті біля площі Таксим. Маніфестанти спробували прорватися на площу, але вона була оточена поліцією, оскільки раніше влада ввела заборону на збори великими групами.

 Співробітники правоохоронних органів продовжують тіснити протестуючих далі від площі Таксим, діючи під прикриттям машин, обладнаних водометами. Поки відкритих протистоянь не спостерігається, маніфестанти періодично виходять на проспект і починають скандувати антиурядові гасла. Служби безпеки жорстко зупиняють всіх, хто намагається прорватися за оточення.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Раніше в турецькому сегменті соцмереж був поширений заклик зібрати на площі Таксим приблизно один мільйон осіб. Люди під проводом противників нинішньої влади і прем’єр-міністра Тайіпа Ердогана особисто, вимагають, щоб він пішов, а очолюваний ним кабінет був розпущений. Турки незадоволені як внутрішньою, так і зовнішньою політикою влади.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Поліція Стамбула розігнала маніфестантів сльозогінним газом (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: