fbpx
Міжнародна економіка

Онищенко заборонив молоко з Нової Зеландії

 Росспоживнагляд в суботу видав заборону на постачання молока і молочних продуктів, що поставляються новозеландською фірмою Fonterra, через те, що співробітники самої Fonterra виявили у своїй продукції смертельно небезпечні бактерії, які можуть стати причиною ботулізму.

 З сухого молока компанії Fonterra в різних країнах зазвичай готувалися дитячі суміші для новонароджених і тепер їх терміново прибирають з прилавків у всьому світі.

 Представники компанії Fonterra оголосили, що їхнє молоко могли потрапити бактерії, що викликають ботулізм – вкрай небезпечне захворювання, що вражає нервову систему, і якщо не почати вчасно лікування, хвороба може призвести до смерті.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 З приводу того, що сталося державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко сказав: "Ми звертаємо особливу увагу громадян Росії, особливо тих, чиї діти перебувають на штучному вигодовуванні, і просимо їх бути гранично обережними і всю продукцію вилучити".

 Fonterra займає друге місце після Білорусії з постачань сухого молока в Росію, де з нього робили не тільки дитяче харчування, а також вершкове масло, молочний шоколад, живильні суміші для спортсменів. Як відзначають фахівці, новозеландські фермери вчинили найвищою мірою порядно і самі повідомили про небезпеку всі країни, в які постачають свою продукцію: Австралію, В’єтнам, Малайзію, Таїланд, Саудівську Аравію та Китай.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Онищенко заборонив молоко з Нової Зеландії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: