fbpx
Політика

Єгипетські ісламісти висунули владі свої умови

 Після зустрічі з заступником держсекретаря США Вільямом Бернсом представники руху "Брати-мусульмани" заявили, що готові піти на діалог з владою і змиритися з відставкою Мухаммеда Мурсі, але тільки в тому випадку, якщо свої пости покинуть міністр оборони і перший віце-прем’єр Абдул- Фаттах ас-Сісі.

 Раніше глава МЗС Єгипту Набіль Фахмі заявив, що влада запрошує до діалогу всі політичні сили в країні "для виконання дорожньої карти, плану виходу з політичної та економічної кризи. При цьому всі сторони конфлікту повинні негайно відмовитися від насильства. Інакше, як би ми не старалися, досягти миру і стабільності не вийде".

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Як відзначають спостерігачі, з одного боку візити західних переговорників в Каїр і заклики з-за кордону зупинити насильство не проходять даром – ісламісти публічно заявляють, що готові до діалогу. З іншого боку, окрилені увагою Заходу, вони висувають умови, прийняти які нинішня влада не може.

 У зв’язку з тим, що домовитися поки не вдається, армія і поліція продовжує чергувати на вулицях Каїра та інших великих міст. Всі місця, де збираються ісламісти, оточені бронетехнікою і автоматниками. Військові заявляють, що протести ісламістів провокують не тільки пробки на вулицях, але і тероризм.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Єгипетські ісламісти висунули владі свої умови (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: