fbpx
Політика

Нурсултан Назарбаєв зустрівся з Хасаном Рухані

 Глава Казахстану Нурсултан Назарбаєв зустрівся з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані.  

 Н.Назарбаєв відвідує Іран для участі в церемонії інавгурації Х.Рухані. "У ході зустрічі Н.Назарбаєв привітав Х.Рухані з переконливою перемогою на виборах і побажав успіхів на високому посту", – наголошується в поширеному в неділю повідомленні прес-служби президента Казахстану.  

 Серед іншого сторони обговорили питання якнайшвидшого врегулювання ситуації навколо іранської ядерної програми, в якому Казахстан готовий брати активну участь, зокрема, за допомогою надання майданчика для нових переговорів у форматі "5+1". Казахстан прийняв у себе два раунди таких переговорів.  

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Крім того, Н.Назарбаєв і Х.Рухані підкреслили необхідність більш активного використання транзитно-транспортних можливостей двох країн. Особливо був відзначений наявний потенціал залізничної лінії за маршрутом Жана-Узень – Кизилгая – Берекет – Етрек – Горган, яка здатна значно пожвавити регіональну торгово-економічну взаємодію і підвищити ефективність транспортно-комунікаційної структури регіону, підкреслюється в прес-релізі.  

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 "На завершення президент Казахстану побажав новообраному Х.Рухані успішної реалізації всіх починань на благо розвитку і процвітання дружнього Ірану", – йдеться в повідомленні.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: