fbpx
Політика

Європарламент виступає проти розпуску КСУ

Європейські депутати, які займаються в Європарламенті питаннями України, виступають проти розпуску Конституційного Суду, на чому наполягає президент Володимир Зеленський. Про це заявили доповідач Європарламенту по Україні Міхаель Галер і заступник глави делегації Європарламенту з асоціації з Україною Віола фон Крамон, передає DW.

«Те, що пропонує президент, вже само по собі є порушенням Конституції. Не можна просто взяти і ліквідувати Конституційний Суд. Не можна вилікувати антиконституційні рішення Конституційного Суду антиконституційними заходами Верховної Ради », – сказав Галер.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Фон Крамон в свою чергу назвала ініціативу Зеленського дуже сумнівною справою.

У той же час в Європарламенті виступають за оновлення КСУ.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський очікує від оновленого складу Комісії з питань правової реформи напрацювань щодо судової реформи вже найближчим часом.

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Читайте також: