fbpx
Політика

Зеленський ініціював розпуск КСУ

Конституційний Суд України

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

На даний крок він пішов після того, як КСУ скасував кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що Конституційний Суд шляхом маніпуляцій вдався до прийняття цього рішення.

Також зазначається, що рішення КСУ є нікчемним, тобто таким, що не створює правових наслідків. Окрім того, зазначено, що воно ухвалене суддями в умовах реального конфлікту інтересів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Відтак існує необхідність забезпечити збереження європейського та євроатлантичного вибору українського суспільства, дотримання принципу верховенства права конституційними органами, усунути загрозу для національної безпеки України та забезпечити дотримання принципу верховенства права, встановленого Конституцією України», – йдеться в повідомленні.

Вчора міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що рішення Конституційного Суду, яким в Україні фактично скасовується електронне декларування, створює проблему для боротьби з корупцією.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Читайте також: