fbpx
Політика

Зеленський анонсував перезавантаження судової гілки влади

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський очікує від оновленого складу Комісії з питань правової реформи напрацювань щодо судової реформи вже найближчим часом.

«В цілому щодо роботи суддів і доброчесності судової гілки влади – вже сформована сьогодні комісія при Офісі Президента України. Ми чекаємо від них напрацювання: реальні, серйозні, фундаментальні, щоб ми дійсно довели цю реформу до кінця. Не через десять років, а за моєї каденції. Або навіть за найближчі місяці. Щоб ми дійсно довели суспільству, що ми хочемо перезавантажити судову гілку влади», – сказав він в ефірі програми «Свобода слова».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Він також виступає за перезавантаження Окружного адміністративного суду м. Києва.

«Сьогодні у нас з вами, незважаючи на цей політичний кут, є реальний шанс повністю перезавантажити й реально почати реформування судової гілки влади. У нас же багато нормальних суддів, але й реально багато небезпечних суддів, які постійно виходять з небезпечними кейсами, висновками, рішеннями, через що у нас багато проблем і немає довіри до судової гілки влади. Тому сьогодні є шанс перезавантажити, починаючи з Конституційного Суду», – додав Зеленський.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Зеленський заявив, що після рішення Конституційного Суду щодо електронного декларування Україна може залишитися без підтримки Міжнародного валютного фонду і інших західних партнерів.

Читайте також: