fbpx
Політика

Стало відомо, чому Тимошенко подала до суду на Порошенка

Лідер ВО «Батьківщини», кандидат у президенти України Юлія Тимошенко подала позов проти президента Петра Порошенка, звинувачуючи його у порушенні виборчого законодавства.

Про це повідомляє сайт ВО «Батьківщини».

Позов стосується виступу Порошенка на форумі «Відкритий діалог» 9 лютого у Києві. Президент представляв свою передвиборчу програму, а цю подію, згідно з позовом, безкоштовно транслювали три телеканали — «112», «5 канал» та «Прямий».

Представник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко у суді наголосив, що це ставить кандидатів у президенти в нерівні умови. Також Власенко заявив, що на сайті президента ця подія позиціонувалася як захід за участю глави держави, а не кандидата в президенти.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Петро Порошенко використовує своє становище, він агітує за себе не за кошти з виборчого фонду, а за кошти телеканалів, які його годинами транслювали. Тобто ми маємо, по суті, безплатне використання ЗМІ для власної агітації із використанням посади Президента України», — сказав Власенко.

За його словами, це порушує принципи рівності всіх кандидатів, принципи оплати всієї агітації.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Ми вважаємо, це порушенням закону. Порошенко порушує закон про вибори, який чітко встановлює рівність всіх кандидатів  і забороняє використання посадового становища для власної безоплатної агітації. Якщо суд захоче побачити очевидні речі, то це буде підставою для того, щоб щонайменше ЦВК оголосила кандидату Порошенку попередження і зафіксувала факт нерівності під час агітації кандидатів на пост президента», – підсумував представник Тимошенко.

Читайте також: