fbpx
Політика

МЗС Росії закликав не політизувати Олімпіаду в Сочі

 У Москві заявили, що чекають від гостей Олімпіади в Сочі поваги до своїх звичаїв і законів, включаючи закон про заборону гей-пропаганди серед дітей, і закликають не політизувати майбутні олімпійські змагання.

 «Всім відомо, що будь-які спроби політизації Олімпійського руху і змагань не відповідають духу цього руху і однозначно контрпродуктивні. Ми з цього виходимо», – підкреслив у середу уповноважений МЗС Росії з прав людини Костянтин Долгов.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 Російський дипломат таким чином відповів на питання про те, як російська влада сприймає висловлювання, що звучать за кордоном, про можливий бойкот Олімпіади через закон про заборону гей-пропаганди серед неповнолітніх, який набрав чинності.

 Зупинившись докладніше на цьому законі, Долгов пояснив, що він прийнятий і обов’язковий для виконання всіма громадянами Росії, а також і іншими особами, які перебувають на російській території. Він ще раз нагадав, що закон не забороняє ніякі нетрадиційні стосунки, а всього лише забороняє вести пропаганду цих відносин серед неповнолітніх громадян.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: