fbpx
Новини світу

Російські промоутери попросили президента ввести “артистичні візи”

 Група діячів культури і представників промоутерських компаній з 27 осіб направила президентові Росії Володимиру Путіну відкритий лист, в якому звернулася з проханням ввести спеціальні в’їзні візи в РФ для артистів-іноземців.

 Введення «артистичних віз», за словами тих, хто підписали звернення до президента, необхідно, так як артистам, що заявили в графі «мета поїздки» «культурні зв’язки» відмовляють в отриманні "гуманітарної візи", що ускладнює їх в’їзд на територію Росії. Відміна отримання «гуманітарних віз» артистами викликана тим, що вони приїжджають в РФ з комерційною метою, значить ні про яку гуманітарну місію не йдеться, вважають представники міністерства культури Росії.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Дана проблема постала найбільш гостро після того, як депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга Валерій Мілонов звернувся до суду з вимогою перевірити візовий статус американської співачки Мадонни, у якої була оформлена саме «гуманітарна віза». З тих пір артистам, які отримують чималі гонорари за свої виступи, в отриманні таких віз відмовляють.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: