fbpx
Політика

МНС РФ відкрив у Нарьян-Марі свій перший арктичний центр

Як повідомила керівник прес-служби Північно-Західного регіонального центру міністерства Олена Шахова, перший аварійно-рятувальний центр МНС, розташований в арктичній зоні, відкрився у вівторок у Нарьян-Маре.

«За моєю спиною форпост МНС Росії. І я вірю, що ті, хто сьогодні стоїть переді мною, будуть з честю цей форпост захищати», – заявив з цього приводу заступник голови МНС Олександр Чупріян і додав, що це «той рідкісний випадок, коли всіх разом зібрала хороша подія».

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Губернатор Ненецького автономного округу Ігор Федоров, виступаючи на церемонії відкриття центру МНС, повідомив, що домовленість про створення центру була досягнута ще в 2009 році під час зустрічі з Сергієм Шойгу, який очолював тоді МНС .

Губернатор також додав, що мріє про відкриття аналогічного центру в селищі Амдерма. У арктичній зоні Росії розміщені атомні електростанції, пункти базування атомних криголамів і атомних кораблів ВМФ, хімічно небезпечні та вибухопожежонебезпечні об’єкти, важливі елементи комунікацій, які можуть стати джерелами НС техногенного характеру.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Відкриття центру проходило в рамках міжнародної конференції «Проблеми попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій в Арктиці, включаючи питання аварійних розливів нафти».

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: