fbpx
Футбол

Дмитро Селюк про «справу Металіста»: Хтось тисне, і тисне серйозно. Як сказав би Маяковський, значить, це комусь потрібно

Вчора ввечері Верховний суд Швейцарії повторно призупинив рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), прийнявши рішення повністю переглянути справу про договірний характер матчу «Металіст» – «Карпати». А тому питання про участь у нинішній Лізі чемпіонів харківського «Металіста» знову можна вважати відкритим. У той же час Європейський футбольний союз висловив задоволення рішенням Лозаннського суду, який залишив у силі рішення УЄФА про дискваліфікацію «Металіста» в поточному євросезоні.

У ЗМІ, з посиланням на видання «Сегодня», з’явилася думка про сформовану ситуацію відомого в Україні та за її межами футбольного менеджера Дмитра Селюка, який назвав те, що відбувається «грою в шахи». Дмитро Селюк зазначає, що можна спостерігати ходи від Спортивного арбітражного суду, у відповідь на які свої ходи робить харківський «Металіст».

Деякі події у «справі Металіста» Дмитро Селюк назвав дивними, навівши як приклад подачу документів з CAS в апеляційний комітет УЄФА, а не в дисциплінарний. Все це, за словами Дмитра Селюка, може говорити про ангажованість «справи Металіста». «Хтось тисне, і тисне серйозно. Як сказав би Маяковський, значить, це комусь потрібно», – наводять сьогодні ЗМІ слова Дмитра Селюка.

На закінчення хочеться відзначити, що появу думок про якусь упередженість з боку УЄФА та CAS щодо «Металіста» провокують самі європейські футбольна і судова інстанції. Здавалося б, все логічно, Спортивний арбітражний суд підтримує рішення Європейського футбольного союзу, а УЄФА заявляє про своє задоволення з приводу рішення CAS у відмові припинити рішення про дискваліфікацію «Металіста». Але, у всіх діях УЄФА та CAS є один факт, який пояснити складно, а може і неможливо – турецький «Фенербахче». Нагадаємо, що в ситуації, аналогічній до ситуації з «Металістом», Спортивний арбітражний суд у Лозанні призупинив рішення УЄФА про дискваліфікацію турецького клубу з єврокубків, у зв’язку з чим «Фенербахче» продовжує свої виступи в Лізі чемпіонов-2013/2014. А у випадку з «Металістом» CAS чомусь чинить інакше.

Читайте також: