fbpx
За кордоном Україна

У найближчий тиждень «єгипетський напрямок згасне» – Всеукраїнська асоціація туристичних операторів

Голова Всеукраїнської асоціації туристичних операторів Ігор Голубаха переконаний, що в найближчий тиждень "єгипетський напрямок згасне".

"Чому в Росії ввели заборону на продаж путівок до Єгипту, а у нас ні? Мабуть, тому, що чиновники з Держтуризму не вміють оцінювати ризики. Вони вважають, що критичний момент поки не настав. Крім того, на відміну від Росії, українська економіка більш ринкова, і заборонити продаж одним помахом руки у нас не можна. Це процес не одного дня. Хоча він вже відбувається. Чартерна програма до Єгипту поступово скорочується. Люди масово відмовляються від путівок, намагаються повернути гроші, відбуваються скандали. Думаю, в найближчий тиждень єгипетський напрямок згасне сам собою", – заявив І. Голубаха газеті "Комсомольська правда в Україні".

Читайте також:  Українця Ігоря Білякова вкусила змія, але він не розгубився: що було далі?

Ситуація в Єгипті загострилася 14 серпня після того, як співробітники єгипетської поліції приступили у Каїрі до розгону демонстрантів, які підтримують відстороненого від влади президента Мухаммеда Мурсі, і ліквідації їхніх таборів.

Міністерство закордонних справ України попередило громадян країни про небезпеку перебування в Єгипті і запропонувало поки утриматися від поїздок у цю країну без крайньої необхідності в зв’язку з введенням надзвичайного стану. Українцям, які перебувають на території Єгипту, радять утримуватися від відвідин місць скупчення людей, здійснення несанкціонованої фото-і відеозйомки, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні. Не рекомендовано вступати в суперечки з місцевим населенням з питань, щодо політичної ситуації в Єгипті.

Читайте також:  СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму

Згідно з інформацією Асоціації лідерів туристичного бізнесу України (АЛТУ), туроператори спільно з авіакомпаніями і готельєрами обговорюють можливість надання виплат компенсацій туристам, які придбали тури в Єгипет, але мають сумніви щодо своєчасності подорожі.

Як повідомляє АЛТУ з посиланням на оцінки експертів, в Єгипті станом на 15 серпня відпочивають близько 10 тисяч туристів з України, 70% з яких повинні планово повернутися в Україну протягом найближчого тижня.

За інформацією єгипетських партнерів українських туроператорів, на даний час ситуація в курортних регіонах і готелях Єгипту, де знаходяться українські туристи, залишається стабільною.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: