fbpx
Політика

Переговори з Росією у форматі «2+2» пройшли конструктивно – Білий дім

 Уряд США оцінює минулу у п’ятницю зустріч міністрів закордонних справ і оборони Росії і США у форматі «2+2» як конструктивну. Про це журналістам заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні.

 «Всім нам відомо, що в п’ятницю проходила зустріч російських міністрів оборони і закордонних справ (Сергія Шойгу і Сергія Лаврова) з американськими міністрами (Чаком Хейгела і Джоном Керрі). Це була конструктивна зустріч», – заявив Джей Карні.

 Прес-секретар Білого дому відзначив, що під час переговорів присутні міністри «обговорили шляхи продовження взаємодії в деяких важливих сферах як в питаннях безпеки, так і економіки». Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Білого дому.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 Глави оборонних і зовнішньополітичних відомств Росії та США в п’ятницю у Вашингтоні обговорили загальні підходи і всі накопичені розбіжності по досить широкому колу проблем. Крім традиційних питань з регіональної безпеки, політики торкнулися долі екс-співробітника спецслужб США Едварда Сноудена і відкладеного візиту Барака Обами до Москви.

 Нагадаємо, що 7 серпня 2013 року президент США Барак Обама офіційно відмовився від зустрічі у вересні зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Як пояснили в Білому домі, крім ситуації з екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом даний крок пов’язаний з відсутністю будь-якого прогресу в діалозі між Росією і США з таких питань, як контроль над озброєннями і ПРО, а також у сфері глобальної безпеки, громадянського суспільства та прав людини.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Ми розчаровані рішенням адміністрації США скасувати планований візит Барака Обами до Москви. Ясно, що дане рішення пов’язане зі створеної аж ніяк не нами ситуацією з Едвардом Сноуденом», – заявив у відповідь помічник президента Росії Юрій Ушаков.

 За матеріалами: РИА-Новости

Читайте також: