fbpx
Політика

Росіяни, які прибули із Сирії, розповіли про бомбування і жахи хіматаки

У Росії з Сирії на літаку МНС повернулися 70 росіян і громадян країн СНД, більшість з яких – жінки і діти. Спецборт приземлився вночі в московському аеропорту "Домодєдово" і пасажирів зустрічали співробітники посольств, психологи МНС та рідні.

Цього разу вантажний Іл-76 МНС Росії був перероблений для перевезення пасажирів, у ньому були встановлені крісла, а до складу екіпажу включили стюардес, так як передбачалося евакуювати громадян Росії і СНД , охочих покинути Сирію.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Операція з вивезення громадян здійснювалася через аеропорт колись курортного міста Латакія, яке в даний час є найспокійнішим місцем у Сирії. Прибулі розповідають про жахи і страхи, які їм довелося пережити від загроз бойовиків.

"Знаєте, у мене чотири дівчинки, – каже одна з прибулих – Марина Юнес. – Якщо фанатики прорвуть захист – розумієте, що буде…". Незважаючи на напружену ситуацію, всі розраховують найближчим часом повернутися і вірять, що ракетних атак з боку Америки не буде.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Вони також упевнені, що їх президент Асад не застосував хімічної зброї щодо мирних жителів. "На це здатні тільки ЦРУ або озброєні бандити, – каже Марина Юнес. – У Латакії, коли після хіматаки показували дитячі трупи, вони впізнавали в них своїх дітей. Це були діти, яких викрали з Латакії і сіл".

Росіяни, які прибули із Сирії, розповіли про бомбування і жахи хіматаки (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: