fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Петро Мельник знаходиться в США?

  Правоохоронні органи США проінформували Інтерпол про те, що колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник знаходиться на території Америки.

Як розповіло агентству "Інтерфакс- Україна" джерело в правоохоронних органах, за попередніми даними, П. Мельник знаходиться в місті Сан – Маркосі (штат Каліфорнія), там же проживає його дочка.

Співрозмовник агентства підкреслив, що П. Мельника ніхто не затримував, оскільки такі дії не можуть бути застосовані на території цієї країни через відсутність угоди про затримання та видачу розшукуваної особи між США і Україна.

"За усним даними Інтерполу, Америка анулювала візу Мельнику, і він нелегально тепер знаходиться на території цієї країни", – зазначило джерело.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

При цьому співрозмовник пояснив, що, як правило, в таких ситуаціях США видворяє з країни таку людину.

Як повідомлялося, екс – ректор був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій виш.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П. Мельнику було заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

7 серпня на екс – ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців процедура була швидкою: правоохоронці ще налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П. Мельник став першою високопоставленою особою і першим арештантом в Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзасіб.

Між тим, 9 серпня стало відомо, що П. Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: