fbpx
Політика

Порошенко запросив росіян перевірити фабрики Roshen

 Українська кондитерська компанія Roshen готова до співпраці з росіянами для повернення її продукції на ринок РФ. Про це в ефірі програми «Шустер LIVE» повідомив акціонер компанії Roshen, народний депутат України Петро Порошенко.

 «Ми вже два місяці кличемо: "Ау"! Може хтось до нас приїде, зробимо спільну групу або комісію?», – дивується політик.

 Петро Порошенко проти того, щоб політизувати процес повернення продукції Roshen до Росії.

 «Україна повинна діяти в цій ситуації виключно правовим способом», – стверджує «кондитер» .

 Якщо Росія закрила ринки, то нехай приїдуть фахівці. Компанія Roshen відкрита до інспекції, відкрита до безпеки стандартів і харчування, «оскільки це партнерські відносини, а все інше – це від лукавого», впевнений Порошенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 На думку нардепа, росіяни, ввівши обмеження та заборону на деякі українські товари, порушили правила Світової організації торгівлі (СОТ).

 «Вони порушують правила Світової організації – митні процедури не можна поширювати на понад 7 % продукції», – стверджує Порошенко.

 Зокрема, зараз санкції щодо України становлять 34 %, що є прямим порушенням норм СОТ.

 «Росія зацікавлена ​​використовувати українське самолюбство, українські ракети, київські торти і цукерки марки Roshen, і сьогодні сумує за цим», – підсумував Петро Порошенко.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Нагадаємо, що 29 липня 2013 року в Росспоживнагляді заявили про введення заборони на постачання на російський ринок продукції 4-х кондитерських фабрик Roshen – вінницької, київської, кременчуцької та маріупольської. Крім того, Геннадій Онищенко пізніше заявив, що шоколад, імпортований з України, не відповідає російським стандартам якості. За його словами, експерти виявили в молочному шоколаді бензопірен – речовину 1- го класу небезпеки.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: