fbpx
Новини світу

Посол Польщі Генрік Литвин сподівається на збільшення товарообігу з Україною в 3 рази

Товарообіг між Польщею та Україною може бути в кілька разів більшим, заявив у суботу, 7 вересня, в Дніпропетровську посол Республіки Польща в Україні Хенрік Литвин. "На сьогоднішній день товарообіг між Україною та Польщею становить вісім млрд доларів, але якщо подивитися на потенціал Польщі та України, то має бути близько 20-25 млрд доларів на рік. Ми задоволені, що маємо і таку цифру, адже за останні кілька років даний показник збільшився. Але, безумовно, можливостей у нас набагато більше", – зазначив Генрік Литвин.

Він також зазначив, що підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом допоможе ще кращому розвитку польсько -українських зв’язків. "Ми сподіваємося, що договір підпишуть, і Україна і Польща будуть далі розвивати співпрацю", – заявив дипломат.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

Відомий польський економіст, автор «Плану економічних реформ для Польщі», професор Варшавської школи економіки Лєшек Бальцерович, заявив, що він належить до тих поляків, які "зацікавлені в успіхах незалежної української держави", перш за все – в галузі економіки. "Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом – це хороший крок. Це відкриє Україні доступ до ринку країн Європи. Дані угоди підвищують довіру, а це – іноземні інвестиції і капіталовкладення. Це допоможе вирішити безліч проблем і повністю використовувати нові можливості", – зазначив економіст.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Раніше глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що Російська Федерація в подальшій перспективі тільки виграє від європейської інтеграції України. Крім того, Сікорський вважає, що Україна є ключем для успішної реалізації проекту Східного партнерства, що допоможе ввести в країні європейські стандарти.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: