fbpx
Новини світу

Джордж Буш-старший став свідком на весіллі лесбіянок

За повідомленням агентства «Ассошіейтед Прес» з посиланням на представника екс-президента, минулої суботи Джордж Буш-старший виступив на одностатевому весіллі в ролі почесного свідка у місті Кеннебанк штату Мен.

За словами представника Буша-старшого Джима Макграта, Джордж Буш зі своєю дружиною Барбарою, що володіють невеликою земельною ділянкою в сусідньому містечку Кеннебанкпорт, були запрошені в Кеннебанк на весілля в якості приватних осіб і майбутніх друзів сім’ї.

Наречені, давні подруги Хелен Торгальсен (Helen Thorgalsen) і Бонні Клемент (Bonnie Clement) – господині невеликого магазину в Кеннебанк – минулої суботи поєдналися законним шлюбом. У той же день Хелен Торгальсен на своїй сторінці в Facebook опублікувала фотографію, де 89-річний Буш, який сидить в інвалідному кріслі, поставив свій підпис у свідоцтві про шлюб. «Свідоцтво про наш шлюб», – підписує фотографію Торгальсен. За повідомленням «Ассошіейтед Прес», Бонні і Хелен після весілля попрямували у весільну подорож за кордон.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Недавнім рішенням Верховного суду Сполучених Штатів був визначений процес вступу в одностатеві шлюби, який регулюється конкретним штатом, а не федеральним законодавством Америки. Подібні шлюби в штаті Мен на референдумі були схвалені ще в листопаді 2012 року. На даний момент одностатеві шлюби є законними в 12 штатах США, а також у столичному окрузі США – Колумбія. Слід також зазначити, що Верховний суд США 2 місяці тому прирівняв одностатеві до звичайних шлюбів.

Читайте також:  Благодатний вогонь в Єрусалимі у Храмі Воскресіння не «сходить» – його запалюють і освячують

Останнім часом адміністрація президента США Барака Обами вживає всіх можливих заходів для підтримки гомосексуалістів, включаючи дозвіл відвідування партнерів у лікарнях і в’язницях.

Крім цього, починаючи з наступного року, страховим компаніям штатів буде заборонено відмовляти в страховці людям на підставі їхньої сексуальної орієнтації, а в армії анульовали заборону про прийом на службу геїв.

Верховний суд США прирівняв одностатеві шлюби до звичайних (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: