fbpx
Новини світу

Вирішення конфлікту в Сирії покаже ефективність ООН – Коморовський

 Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що Організація об’єднаних націй потребує реформ. Він також зазначив, що те, наскільки ефективною є зараз ця організація, покаже вирішення конфлікту в Сирії.

За його словами, сирійське питання – головна тема, яка може показати, наскільки дієвим є такий політичний проект, як ООН.

Сам же Коморовський вважає, що конфлікт у Сирії показав, наскільки слабкими є прийняті ООН рішення. Він зазначив, що Рада Безпеки так і не зуміла зайняти тверду позицію і застосувати всі наявні важелі для вирішення цього питання.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Необхідно повернутися до діалогу про реформу ООН», – підкреслив президент Польщі.

На його думку, необхідно провести реформу, яка дозволить зміцнити авторитет і ефективність Ради Безпеки.

Також він зазначив, що право вето в Радбезі дозволяє здійснювати повний контроль і тому необхідно, щоб країни, що мають дане право, більш інтенсивно пропонували рішення і форми роботи, які б не блокували активність міжнародної громадськості.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За словами Коморовського, Польща хоче брати участь у процесі реформи ООН і тому буде домагатися отримання статусу непостійного члена Ради безпеки в 2018-19 роках.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: