fbpx
Новини світу

Хороші продажі нових iPhone різко підняли акції компанії Apple

 Акції компанії Apple на відкритті торгів на фондових біржах США 23 вересня цього року виросли відразу на 6%. Інвестори кинулися скуповувати цінні папери Apple на тлі інформації про відвантаження 9 мільйонів iPhone нових моделей 5c і 5s за минулі вихідні.

 Тепер акції компанії торгуються на біржі трохи нижче позначки в 500 доларів за акцію, що є максимумом з початку вересня цього року.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Втім, до максимальної позначки в історії компанії в районі 700 доларів за акцію, яка була досягнута в другій половині минулого року, їм як і раніше далеко.

 Проте зростання акцій дало можливість Apple зміцнити свої позиції найдорожчої публічної компанії світу. Капіталізація компанії оцінюється на 450 млрд доларів. Її головний конкурент – нафтова компанія ExxonMobil – відстає від виробника iPhone на 50 млрд.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Про продаж 9 мільйонів iPhone першим заявило агентство Bloomberg, яке посилалося на підрахунки компанії Apple. За інформацією видання, аналітики розраховували на продаж 5-7,5 мільйона iPhone.

 Apple представила нові iPhone 5c і iPhone 5s на початку вересня 2013 року, а в продаж пристрій надійшов 20 вересня.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: