fbpx
Новини світу

Россільгоспнагляд знайшов у білоруській ковбасі кишкову паличку і золотистий стафілокок

 Співробітники Россільгоспнагляду, провівши аналіз товарів, що поставляються з території Білорусі, виявили в готовій м’ясній продукції збудників небезпечних хвороб.

 Так, в сиров’яленій ковбасі салямі "Престиж" (виробництва ВАТ "Брестський м’ясокомбінат") виявлений золотистий стафілокок, в яловичій ковбасі вареній м’ясній "Білицька" (виробництва ВАТ "Гомельський м’ясокомбінат") – бактерії групи кишкової палички. Крім того, співробітники санітарного відомства виявили наявність мезофільних аеробних і факультативно – анаеробних мікроорганізмів в ковбасі салямі "Посольська Мяскова" (виробництво ВАТ "Вітебський м’ясокомбінат"), у шпикачках м’ясо-рослинних охолоджених "Апетитних" (виробництво ВАТ "АФПК" Жлобинський м’ясокомбінат") і ковбасі вареній "Любительська ароматна" (виробництво ВАТ "Волковиський м’ясокомбінат").

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Россільгоспнагляд звернувся з наполегливим проханням до ветеринарних служб Білорусі провести перевірку на цих підприємствах.

 Нагадаємо, з 30 серпня через спалах епідемії африканської чуми свиней на території Білорусі були введені тимчасові обмеження на постачання продукції свинарства в РФ.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: