fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Маріуполі міліція розслідує спалення прапорів Ізраїлю і США

Маріупольською міліцією було відкрито кримінальне провадження за фактом спалення державних прапорів Ізраїлю та Сполучених Штатів Америки під час мітингу, що відбувся 21 вересня цього року. Про це повідомляє прес-служба Маріупольського міського управління МВС у Донецькій області.

 В акції брало участь приблизно 70 осіб. Учасники зібралися на площі Леніна, протестуючи проти можливого військового втручання США в сирійський конфлікт. Захід санкціонувала місцева влада.

 «Громадяни спочатку мирно висловлювали своє обурення у словесній формі. Однак пізніше вийшли учасники мітингу з прапорами іноземних країн, де були написані нецензурні вирази. Після чого прапори спалили прямо на міській площі», – заявили в міліції. Інформацію про цей факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дані дії кваліфікують за статтею « Хуліганство», що передбачає покарання до 4 років позбавлення волі.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 За відомостями журналістів, акція була організована націоналістичною громадською організацією «Союз слов’ян». Її голова Ігор Коробов підкреслив, що учасники акції, знищивши американський та ізраїльський прапори, «виступили не проти конкретної нації, а проти політики втручання, яку проводить влада цих держав».

 Як відзначають представники ЗМІ, за акцією спостерігали співробітники міліції, проте не стали втручатися в події.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Уряд США розглядає можливість військового удару по Сирії після заяв про застосування хімічної зброї в передмісті сирійської столиці 21 серпня цього року. В результаті чого загинуло майже півтори тисячі осіб (пізніше фахівці повідомили, що проти населення застосували нервово – паралітичний газ зарин). Провину за це повстанці і сирійський уряд поклали один на одного.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: