fbpx
Політика

Міноборони Росії уклало контракт на будівлю першого серійного корабля проекту 18280

Генеральний директор компанії «Північна верф» Олександр Ушаков повідомив, що у зв’язку з успішним ходом роботи над судном «Юрій Іванов», який спустять на воду 30 вересня, продовжиться будівництво кораблів зв’язку проекту 18280 для Міноборони Росії і друге судно серії буде готове до 2016 році.

За словами гендиректора, вже почалася різка металу для нового корабля. З приводу майбутнього спуску «Юрія Іванова», глава компанії розповів, що в елінгу і на стапелі заводу було проведено основний комплекс судосборочних робіт, на кораблі встановлені основне механічне обладнання і системи, що забезпечують безпечний спуск на воду та добудову на плаву.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Це буде принципово новий корабель для ВМФ Росії, який значно перевершує аналогічні кораблі попередніх поколінь своїми тактико технічними характеристиками.

Ушаков брав участь у церемонії відкриття 12-ї Міжнародної виставки і конференції з цивільного суднобудування, судноплавства, діяльності портів та освоєння океану і шельфу «НЕВА – 2013», яка проходить на території виставкового комплексу «Ленекспо». У заході беруть участь більше 700 фірм з 40 країн, які демонструють зразки обладнання, новинки у сфері технологій, проекти портів і кораблів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: