fbpx
Політика

Санкції щодо Ірану залишаться в силі – Керрі

 Державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі заявив, що американська сторона не збирається скасовувати санкції щодо Ірану. Це триватиме доти, поки не будуть видні конкретні кроки Тегерана в області його ядерної програми.

«США не мають наміру скасовувати санкції проти Тегерана. В даний момент необхідно провести підзвітний і прозорий процес в області ядерної програми Ірану. Нам потрібно бути впевненими в тому, що Іран не реалізує свою ядерну програму», – заявив американський дипломат одному з телеканалів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, що раніше Джон Керрі констатував, що позиція Ірану «кардинально змінилася». Про це державний секретар США заявив після зустрічі з міністром закордонних справ Ірану Джафаром Заріфом.

Відзначимо, що вчора, 26 вересня, іранський президент Хасан Роухані заявив, що всі зусилля світової спільноти ні до чого не привели у питанні денуклеаризації Близького Сходу. Іранський лідер назвав це «провалом». Дану заяву Роухані зробив в ході свого виступу на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: