fbpx
Міжнародна економіка

Радник президента РФ: “Ми рятуємо Україну від дефолту”

Виступаючи у програмі "Вести недели" на телеканалі "Россия", радник президента РФ з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв заявив, що кредит у 750 мільйонів доларів, наданий Москвою Києву, врятує Україну від економічної кризи.

«Цей кредит для того, щоб Україна не впала в економічну катастрофу. Оскільки фінансовий стан такий, що при очікуваному підписанні з Євросоюзом Угоди про асоціацію можуть одразу погіршитися торговельні відносини з Росією, Білоруссю і Казахстаном», – пояснив радник російського президента, додавши, що платіжний баланс України може стати ще гіршим, «а надалі балансувати буде взагалі нічим». «Ми рятуємо Україну від дефолту», – підкреслив Глазьєв. Цей кредит нагадує Україні про те, що Росія на сьогоднішній день є не тільки головним кредитором України, а й основним ринком збуту.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Не забув Глазьєв нагадати і про те, що підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом може позбавити Україну самостійності, оскільки саме Брюссель буде визначати правила торгівлі і диктувати технічні умови.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: