fbpx
Кінотеатри

Фестиваль “КІНО. Фільми з Росії і не тільки” стартував у Швейцарії

Фільмом-відкриттям міжнародного кінофестивалю під назвою "КІНО. Фільми з Росії і не тільки", що відкрився у Швейцарії, став фільм «Легенда № 17» (реж. Микола Лебедєв) про хокеїста Валерія Харламова.

Всього в програму кінофоруму увійшли 12 картин, знятих на території пострадянського простору. Росія представлена ​​картинами "Я буду поруч", "Інтимні місця", "Кококо", "Кохання з акцентом", "Дзеркала", "Оповідання", "Остання казка Рити". Від Азербайджану до Швейцарії привезли стрічку "І не було кращого друга", Грузія висунула на здобуття міжнародної премії картину "Довгі світлі дні", Казахстан – "Уроки гармонії", Україна – "Істальгія", Естонія – "По гриби".

Всі стрічки, представлені на швейцарському кінофестивалі, несуть в собі світло і надію, навіть якщо це сумні історії, розповіла директор фестивалю "КІНО. Фільми з Росії і не тільки" Олена Хазанова.

Лауреат кіноконкурсу отримає грошову премію в розмірі 7700 доларів. Також на фестивалі будуть представлені сім документальних стрічок і ретроспектива картин Валерія Тодоровського.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: