fbpx
Новини світу

Патріарх Філарет розповів про плюси і мінуси євроінтеграції України

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, що зараз в Україні церкви різних конфесій одноголосно підтримують євроінтеграцію. Вся справа в тому, повідомив патріарх Філарет, що Україна раніше вже була з Європою. Про це глава Української православної церкви Київського патріархату заявив у Полтаві, після закінчення молебню з нагоди відкриття каплиці.

«Не тільки Українська православна церква Київського Патріархату, але і всі українські конфесії – православні, римокатолики, греко-католики, протестанти, мусульмани і іудеї підтримують інтеграцію України в Європейський союз», – підкреслив патріарх.

Патріарх Філарет пояснив підтримку євроінтеграції України тим, що наша держава, ще будучи Київською Руссю, увійшла в сім’ю європейських християнських народів.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

«Київська Русь стала могутньою, і європейські королі вважали за честь поріднитися з дочками Ярослава Мудрого», – нагадав він.

Патріарх Філарет додав також, що від євроінтеграційних процесів українська церква, як і всі жителі країни, чекає поліпшення розвитку вітчизняної економіки, технологій, і в цілому всіх благ цивілізації.

«Чого ми не хочемо… так це прийняття в Україні закону про одностатеві шлюби. Тому що це великий гріх, і представники церкви ніколи не погодяться на такі закони. Ми їх просто відкидаємо», – заявив патріарх.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Він заявив також, що закон про одностатеві шлюби на сьогоднішній день прийняли не всі європейські держави. На думку Філарета, по-справжньому об’єднати всіх українців зможе не підписання Угоди про асоціацію з ЄС, а створення в Україні єдиної помісної церкви.

Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію вже у листопаді – під час саміту у Вільнюсі. Для цього офіційний Київ має виконати низку умов, висунутих колегами їх Брюсселя.

За матеріалами: lb.ua

Читайте також: