fbpx
Новини світу

Британські льотчики заснули прямо за штурвалом

У Великобританії в даний час розгорається скандал через двох льотчиків, які заснули прямо за штурвалом під час рейсу. При цьому, як повідомляє видання Daily Mail, йдеться про Airbus A330, салон був повний пасажирів, в ньому знаходилося як мінімум дві сотні осіб.

Інцидент стався ще в серпні, але громадськості стало відомо про нього лише зараз. За даними видання, в той час, поки льотчики спали, авіалайнер летів на автопілоті. Тільки дивом все обійшлося без пригод, політ виявився спокійним, а посадка – м’якою.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

Пізніше, дізнавшись про цей випадок, британці, м’яко кажучи, обурилися і зажадали покарати не тільки пілотів, а й авіакомпанію.

До речі, льотчики якого авіаперевізника сплять за кермом, поки не повідомляється, відомо лише, що це "велика британська компанія". ЗМІ повідомляють, що пілоти, які зізналися у проступку, спочатку встановили черговість сну, однак в якийсь момент заснули обоє.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також відомо, що поки організація цивільної авіації Великобританії не збирається застосовувати дисциплінарного стягнення до пілотів. Там вважають, що екіпажі літаків страждають від перевтоми, і всю відповідальність покладають на керівництво авіакомпаній, які повинні звернути увагу на ротацію і розклад змін членів екіпажів.

Британські льотчики заснули прямо за штурвалом (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: