fbpx
Політика

Автора “Безвинності мусульман” відпустили на свободу

У Сполучених Штатах вийшов на свободу після перебування в реабілітаційному центрі, куди він був направлений за рішенням суду, автор скандально відомого фільму "Безвинність мусульман" 56- річний Накула Бассель Накула, також відомий як Сем Баджил.

Незважаючи на заворушення, що виникли у всьому світі, і навіть  вбивство американського посла в Лівії, арешт Накула ніяк не був пов’язаний з фільмом, а свій короткий тюремний термін автор "Безвинності мусульман" отримав за порушення умов дострокового звільнення у справі про банківське шахрайство.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Раніше суд постановив, що йому заборонено користуватися Інтернетом і представлятися чужим ім’ям і саме цю умову Накула порушив під час зйомок своєї стрічки. Тепер йому належить ще чотири роки провести під поліцейським контролем.

У мусульманських країнах, як повідомлялося в засобах масової інформації, за вбивство Накула була оголошена велика винагорода, а в Єгипті творця "Безвинності мусульман" заочно засудили до смертної кари. 13-хвилинний ролик, що виставив у непривабливому світлі пророка Мухаммеда, привів до масових протестів в Єгипті, Ємені, Лівії, а також і в інших країнах ісламського світу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У Росії фільм "Безвинність мусульман був визнаний екстремістським.

Автора "Безвинності мусульман" відпустили на волю (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: