fbpx
Економіка

Росія збільшить видобуток газу, – міністр

У стратегічному розвитку до 2030 року влада припускає збільшити видобуток природного газу в Росії. Крім того, це стосується і виробництва зріджених вуглеводнів. Про це політики спілкувалися в Сочі на круглому столі «Сировинні регіони: стратегія для наступних поколінь».

Як заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак, зараз «драйверами економічного зростання Росії» є сировинні регіони. За словами міністра, понад 50 % доходів державного бюджету формують саме ці регіони. Крім того, нагадав Новак, сьогодні більше 70 % експорту в Росії складають корисні копалини.

«Наше головне завдання – підвищення коефіцієнта вилучення нафти. До 2030 року центри видобутку нафти і газу залишаться на Сахаліні і в Східному Сибіру. У цих районах тут буде зростати видобуток, а в Приволжжі і в Західному Сибіру передбачається зниження. Крім того, до 2030 року почнеться видобуток вуглеводнів на шельфі», – розповів міністр.

Як додав Новак, останнім часом збільшилися обсяги видобутку газу. Зараз основний регіон видобутку газу в Росії – це Ямало-Ненецький автономний округ. Міністр зазначив, що до 2030 року передбачається видобути навколо 876 мільярдів кубометрів газу. Зараз також планується освоєння нових родовищ.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: