fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

30 вересня судитимуть міліціонерів, які допустили втечу Петра Мельника

У понеділок о 10:00 розпочнеться суд над міліціонерами, які допустили втечу скандально відомого ректора податкової академії Петра Мельника.

У службовій халатності звинувачуються колишні заступник і помічник начальника Ірпінського райвідділу МВС України Микола Бобров і Василь Вдовиченко. Нагадаємо, що попереднє засідання у «справі Мельника» відбулося минулого понеділка, 23 вересня. Суддя у цій справі Микола Шевчук не побачив жодних підстав для закриття кримінальної справи проти правоохоронців. Василь Вдовиченко і Микола Бобров своєї провини в тому, що екс-ректор втік з-під домашнього арешту, не визнають.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Сторона звинувачення в особі прокурора Андрій Матвіяса вирішила залишити без змін запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Київської області закінчила досудове слідство у кримінальному провадженні, яке проводилося щодо двох посадових осіб. Після цього представники МВС України передали обвинувальний висновок до суду. Зокрема, міліціонери звинувачуються в скоєнні кримінального злочину, який передбачено частиною 2-ю статті 367- ї КК України, – «службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки».

Під час досудового слідства було встановлено, що обидва обвинувачених неналежно поставилися до виконання службових обов’язків. Зокрема, це стосується питання щодо здійснення контролю за Петром Мельником, якому раніше наділи електронні браслети. Правоохоронці проігнорували тривожні сигнали, які надійшли від електронного засобу контролю – браслета, який був надітий на Мельника.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Саме в результаті недбалого ставлення правоохоронців до своїх обов’язків, Петро Мельник «позбавився» від електронного браслета і покинув своє місце проживання.

Додамо, що міліціонерів можуть «посадити» на строк від 2 до 5 років.

За матеріалами: УНН

Читайте також: