fbpx
Новини світу

Прес-секретаря Greenpeace заарештували на 2 місяці

Прес-секретаря Greenpeace Дмитра Литвинова заарештували на 2 місяці за звинуваченням у спробі захоплення нафтової платформи «Приразломная». Про це повідомляють ЗМІ.

Як і інші заарештовані члени екіпажу судна «Арктік Санрайз», він проходить за статтею 227 Кримінального кодексу Росії (піратство). Дмитро Литвинов, який має подвійне громадянство США та Швеції, є правнуком міністра закордонних справ СРСР Максима Литвинова, який працював в уряді Молотова за Сталіна.

29 вересня цього року Ленінський районний суд Мурманська приступив до розгляду справ восьми екологів Greenpeace, який раніше відклали на 72 години. У ході судового засідання, як повідомляють журналісти, захисники фінської активістки Greenpeace Сині Саарела попросили винести попередження журналістам телеканалу Russia Today, які залишили телекамеру включеною під час перерви в засіданні суду, тим самим порушивши таємницю спілкування підсудної зі своїм захисником. Суд дане клопотання захисту Саарели задовольнив.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

26 вересня 2013 року судом було заарештовано по одному і тому ж обвинуваченню 22 члени екіпажу судна «Арктік Санрайз», зокрема капітана корабля, кока, корабельного лікаря і фотографа Дениса Синякова, працюючого на борту судна за контрактом з Greenpeace, а також виконував редакційне завдання «Ленты.Ру». Всі вони були поміщені під варту на 2 місяці.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

27 вересня нинішнього року ЗМІ Росії провели акцію протесту проти арешту Дениса Синякова, відключивши на сайтах ілюстрації до своїх статей. Крім «Ленты.Ру» у даній акції протесту взяли участь «Дождь», «Ехо Москви», «Російська планета», сайт телевізійного каналу НТВ та інші електронні видання.

Нагадаємо, екологи Greenpeace спробували висадитися на нафтову платформу «Приразломная» 18 вересня цього року, спустивши з судна «Арктик Санрайз» гумові човни.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: