fbpx
Новини світу

Девід Кемерон відмовився від участі у теледебатах про незалежність Шотландії

Девід Кемерон не братиме участі в теледебатах, які присвячені незалежності Шотландії. Повідомляється, що британський прем’єр відмовив у цьому питанні першому міністру Шотландії Алексу Салмонду.  

У ЗМІ наводяться слова прем’єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, який заявив наступне: «Зручно відволікати людей від реальних проблем. Ви хочете дебатів між ким завгодно, але не між тими, кого питання реально стосується». Крім того, Девід Кемерон підкреслив наступне: «Ви сперечаєтеся не з третьою частиною Великобританії, а з народом Шотландії».  

Читайте також:  Україна вже отримала західну зброю з дозволом бити по території росії

Нагадаємо, що датою референдуму про незалежність Шотландії раніше називалося 18 вересня 2014 року. Передбачається, що під час референдуму шотландці дадуть відповідь на наступне питання: «Чи повинна Шотландія бути незалежною державою?»  

Перший міністр Шотландії Алекс Селмонд, від дебатів з яким відмовився Девід Кемерон, раніше заявляв, що Шотландія може стати успішною незалежною країною, а референдум про незалежність політик назвав «по-справжньому унікальним шансом». «Наша країна володіє всім необхідним, щоб стати успішною незалежною державою», – сказав Алекс Селмонд.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: podrobnosti.ua  

Читайте також: