fbpx
Футбол

Головні матчі чемпіонатів Англії, Іспанії та Італії в майбутній вік-енд

В Україні в майбутній вік-енд зіграють між собою «Дніпро» і «Чорноморець», а також «Шахтар» і донецький «Металург», а в Росії в рамках 11-го туру РФПЛ вболівальники побачать протистояння «Зеніт»-«Спартак». Всі ці матчі викликають підвищений інтерес. Зазначимо, що кілька поєдинків, що заслуговують уваги, відбудуться в цей вік-енд і в ряді європейських футбольних першостей.

Так, в АПЛ центральним матчем чергового туру вважається суботнє протистояння «Тоттенхем» – «Челсі». Обидва лондонських клуби знаходяться у верхній частині турнірної таблиці АПЛ, а керують ними харизматичні тренери: Андре- Віллаш Боаш і Жозе Моурінью. «Челсі» й «Тоттенхем» раніше багато разів грали один з одним, і набагато частіше в цих протистояннях вигравали "Аристократи". Що ж, у суботу у «Тоттенхема» буде прекрасний шанс виправити свою статистику ігор з «Челсі».

Не менш цікавий матч відбудеться в іспанському чемпіонаті, де один з одним у суботу зіграють «Реал» і «Атлетико». Історія протистоянь цих команд чимось схожа з дуеллю «Челсі» – «Тоттенхем»: суперники зіграли один з одним багато матчів, а значна перевага в них на боці однієї команди. Нескладно здогадатися, що в іспанській парі така перевага у мадридського «Реала». «Атлетіко» зараз на два очки випереджає «Реал» в турнірній таблиці, тому протистояння буде ще цікавішим, ніж зазвичай.

А в Італії в неділю відбудеться дербі. Не міланське і не римське, а туринське: «Торіно» – «Ювентус». Ці команди раніше грали між собою вже 70 разів, і в 27-ми випадках перемагав «Ювентус», тоді як «Торіно» вигравало 20 разів, а ще 23 поєдинки між цими командами завершувалися внічию. «Ювентус» знаходиться на четвертому місці в турнірній таблиці серії А, випереджаючи  «Торіно», що йде на восьмій позиції, на п’ять очок. Але які б місця не займали ці команди, і в якому б вигляді вони не були, настрій на дербі у них завжди особливий.

Фото: АР

Читайте також: