fbpx
Міжнародна економіка

Росія погрожує Україні санкціями

 За словами прес – секретаря прем’єр – міністра Росії Дмитра Медведєва Наталії Тімакової, спроби України в односторонньому порядку переглянути газові контракти з Росією можуть призвести до введення санкцій. Тімакова зазначила, що погрози офіційного Києва про можливе припинення імпорту російського газу «виглядають непереконливо і некоректно» – Росія має альтернативні можливості для постачань, тому від втрати одного імпортера втратить не надто багато.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 Нагадаємо, коментарі Тімакової були викликані сьогоднішньою заявою голови українського уряду Миколи Азарова про те, що Україна готова відмовитися від імпорту російського газу на всі 100 % у випадку, якщо чинні газові контракти не будуть переглянуті. Азаров також заявив про готовність відстоювати «абсурдність угоди по газу» в судових інстанціях.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 8 жовтня президент Росії Володимир Путін підтвердив надання «Газпромом» знижки на паливо для України. Російський газовий холдинг продав Києву газ за 260 доларів за тисячу кубометрів. У четвертому кварталі минулого року, для порівняння, вартість російського газу для України становила 410 доларів.

Прем’єр-міністр України Азаров відіслав Путіна в суд (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: