fbpx
Новини світу

Павло Лобков відмовився від премії “Лавр”, бо не хоче стояти в одному ряду з вбивцею священика Павла Адельгейма

 Російський телеведучий Павло Лобков в прямому ефірі телеканалу «Дощ» виступив із заявою про те, що відмовляється від отриманої ним у 2000 році кінопремії «Лавр», так як у нинішньому році на цю премію номінований оператор Сергій Пчелинцев, якого звинувачують у вбивстві псковського священика Павла Адельгейма.

 За словами Лобкова, навіть теоретична можливість розділити «Лаврову гілку» з Пчелинцевим не представляється для нього прийнятною. Пам’ятну статуетку телеведучий пообіцяв відправити організаторам премії "Лавр" замовною посилкою.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Нагадаємо, у 2000 році Павло Лобков став лауреатом премії «Лавр» в номінації «Кращий за професією» за репортерську роботу у фільмі «Мавзолей». Сергій Пчелинцев висунутий як кандидат на отримання премії в цій же номінації за операторську роботу у фільмі «Катя».

 Вбивство священика Павла Адельгейма відбулося в серпні поточного року. Приїхавши до батька Павла за порадою, Пчелинцев три дні проживав в його будинку, а потім «за наказом Сатани» зарізав священнослужителя. Пчелинцев був направлений на психіатричну експертизу, її результати досі не оголошені.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Убивство Павла Адельгейма (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: