fbpx
Політика

Головний редактор Guardian продовжить публікувати відомості Сноудена

Головний редактор британської газети Guardian Алан Расбріджер відкинув заяву голови служби контррозвідки МІ5 Ендрю Паркера про те, що розголошення секретних даних є "подарунком терористам".

Ресбріджер вважає, що завдання ЗМІ – стимулювати громадську дискусію. Такими словами головний редактор Guardian відповів голові британської розвідки Паркеру, що стверджує, що публікація розвідданих може серйозно зашкодити інтересам безпеки країни.

Примітно, що Паркер у своєму виступі в Королівському інституті збройних сил жодного разу не згадав ні екс-співробітника спецслужб США Едварда Сноудена, ні газету Guardian, що публікує оприлюднені ним секретні матеріали, частина яких належить до діяльності управління урядового зв’язку Великобританії.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

У той же час, з контексту промови було зрозуміло, що йдеться про них. "Подібна інформація на руку терористам. Це подарунок їм, щоб вони могли від нас вислизнути і напасти на нас у зручний їм час", – заявив глава МІ5, додавши, що оприлюднення інформації про технічні можливості та обмеження Управління урядового зв’язку заподіює неймовірну шкоду країні і суспільству.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Тим часом, Алан Расбріджер здивований тому, як мало депутатів палати громад хоч якось висловилися на цю тему. На його думку, британський парламент не хоче це обговорювати, а тому, «завдання преси – стимулювати дискусію, яка цікавить людей у всій Америці, у всій Європі».

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: