fbpx
Міжнародна економіка

Російський уряд має намір відродити вирощування олійного маку в Росії

Російський уряд має намір відновити вирощування олійного маку, як повідомляється на Єдиному порталі розкриття інформації, «з метою відновлення культивування цінної культури – маку олійного в Росії».

В уряді вважають, що повернення олійного маку як культури в Росії на основі нових сортів з низьким вмістом наркотичних активних алкалоїдів зніме проблему залежності харчової промисловості від імпорту і дозволить отримувати сільгоспвиробникам високий прибуток.  

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

«Зміниться існуюче уявлення про мак, як тільки про джерело наркотичних засобів, буде гарантована відсутність наркотичних засобів в товарних партіях насіння маку, що знизить поширення наркоманії і сприятиме заощадженню здоров’я населення», – йдеться в тексті урядового документа, який набуде чинності з 2014 року.

Як відомо, олійний мак широко застосовується в кондитерській промисловості та медицині. За змістом алкалоїдів він значно поступається опійному, який не росте на території Росії. Однак, ще в 1998 році похідні олійного маку були прописані в одному рядку з похідними опійного, який використовується для виготовлення наркотиків.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: