fbpx
Новини світу

Акціонери соцмережі «ВКонтакті» спростували намір звільнити Павла Дурова

 Фонд United Capital Partners (UCP), який володіє 48 % акцій соціальної мережі «ВКонтакті», не має наміру домагатися звільнення генерального директора цієї компанії Павла Дурова. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на прес – службу UCP.

 Відомості про те, що фонд UCP може ініціювати збори акціонерів соцмережі для зміни генерального директора, раніше з’явилися у виданні Forbes. В інтерв’ю виданню партнер UCP Юрій Качуро повідомив, що нинішній голова «ВКонтакті» «сам не знає, що він хоче», а на ринку є гідні претенденти на його посаду.

 Розбіжності з Павлом Дуровим у прес – службі United Capital Partners не стали коментувати, але відзначили, що в односторонньому порядку фонд не може добитися зсуву генерального директора. Це пояснили тим, що крім 12% акцій соцмережі «ВКонтакті», які належать самому Павлу Дурову, він також за дорученням займається управлінням 39,99%, якими володіє Mail.Ru Group.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Сам генеральний директор «ВКонтакті» між тим різко відреагував на критику, яка звучить на його адресу з боку фонду UCP. У коментарях для сайту «Цукерберг подзвонить», Павло Дуров 1 жовтня цього року заявив, що заяви United Capital Partners про неефективність його роботи на посаді генерального директора соцмережі є завідомо неправдивими і можуть підпадати під статтю 128.1 Кримінального кодексу Російської Федерації («Наклеп»).

Читайте також:  Угорщина наклала вето на резолюцію Ради Європи щодо миру в Україні

 На цьому ж сайті «Цукерберг подзвонить» у понеділок було оприлюднено інтерв’ю Юрія Качура, яке присвячене розбіжностям між Дуровим і UCP. Зокрема, партнер United Capital Partners повідомив, що претензії до генерального директора «ВКонтакті» пов’язані з особистими витратами Дурова за рахунок компанії, зневажливим ставленням до співробітників і акціонерів, а також його роботою над проектами  збоку.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: