fbpx
Суспільство

Епідемія грипу прийде в Україну не раніше Нового року, – думка фахівців

 З приходом осені, а потім зими, в Україні щорічно починають фіксувати збільшення кількості звернень населення до медиків зі скаргами на характерні для цього періоду захворювання, одним з яких є грип. Під час епідемії грипу українці вже звикли до того, що в ряді регіонів скасовуються заняття у навчальних закладах, а також закриваються дошкільні установи.

 Коли ж очікувати приходу епідемії грипу в Україні в цьому році? Фахівці кажуть, що в даний момент вірус грипу в Україні не циркулює, а епідемія очікується не раніше Нового року.

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

 У ЗМІ сьогодні наводяться слова Алли Мироненко – завідуючої відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних захворювань ім. Громашевського, що заявила таке: «Ми очікуємо, що підйом, пов’язаний саме з активізацією циркуляції вірусу грипу, буде в нашій країні не раніше Нового року». При цьому Алла Мироненко підкреслила, що даний «підйом» може бути і пізніше. «Раніше ми не очікуємо, незважаючи на холодну або дуже холодну погоду», – зазначає завідуюча відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних захворювань ім. Громашевського.

Читайте також:  Професор Салазар – диктатура інтелігентного мізантропа (ВІДЕО)

 Алла Мироненко також зазначила, що майбутня епідемія грипу буде звичайною, «яка вкладеться у час з кінця грудня по березень».

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: