fbpx
Політика

Уряд вивчає досвід роботи Митного союзу – Азаров

 Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що український уряд вивчає досвід роботи Митного союзу.

"Три країни (Білорусь, Росія, Казахстан – ІФ) протягом десяти років вели завзяті переговори, я знаю про ці переговори. Всі сторони враховували свою специфіку, свої особливості. Про щось домовилися, створили певну торгівлю, створили певні технічні регламенти, розробили базу з не менше 120 правових угод. Всі ці угоди пройшли ратифікацію, необхідні державні процедури", – заявив М. Азаров в ефірі програми "У центрі уваги" телеканалу "Білорусь 1".

"Український уряд прийняв рішення про те, що цілком можливо приєднання до угоди, регулюючої технічний регламент. І зараз наш уряд почне цю процедуру. Ми повинні будемо з нашими партнерами переговорити, чи готові вони прийняти Україну з цією позицією", – зазначив український прем’єр.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

М. Азаров також підкреслив, що "формула, яку запропонував президент України, нарешті була реалізована після відомого меморандуму чотирьох країн про те, що Україна отримує статус спостерігача в Митному союзі. Ми беремо участь у роботі Вищої економічної ради трьох країн і далі збираємося брати участь у роботі міждержавних органів Митного союзу".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Україна не просто ставить перед собою мету бути з країнами Європейського союзу або з країнами Митного союзу. Вона просто приречена на це співробітництво. Ми ж сусіди. У нас спільний кордон, зокрема і з Білоруссю, з Росією і з країнами ЄС. Саме географічне положення нас зобов’язує до такого всебічного співробітництва", – підкреслив М. Азаров.

Прем’єр-міністр України М. Азаров 7 жовтня перебуватиме з офіційним візитом у Білорусі.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: