fbpx
Україна

До Книги рекордів України потрапив портрет Гагаріна

 Представники Книги рекордів України зафіксували нове національне досягнення. На цей раз честі потрапити до списку «най-най» удостоїлися українські вуличні художники, які намалювали на фасаді житлового будинку в центрі Харкова портрет першого космонавта Юрія Гагаріна.

 Це графіті визнано найбільшим в країні. На офіційному сайті адміністрації Харкова повідомляється, що зображення Юрія Гагаріна на тлі космічного корабля «Восток -1» нанесено на cтіну 12- поверхового будинку № 39 по проспекту Гагаріна. Параметри малюнка такі: висота 35,25 метра, ширина – 12,81 метра, площа – 451,55 квадратних метра.

Читайте також:  Два роки тому на війні Герой України Віктор Оцерклевич

 На те, щоб написати портрет першого космонавта, групі художників під керівництвом Андрія Пальваля знадобилося менше двох тижнів. Для створення графіті було використано п’ятсот балончиків з фарбою більше сорока відтінків. «Цей рекорд складно буде побити. Якщо бажаючі і знайдуться, то їм доведеться малювати на 16 – поверхових або 24 – поверхових будівлях», – зазначив представник Книги рекордів України Віталій Зорін.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

 Харківська влада вважає, що цей портрет Гагаріна стане «гордістю і візитною карткою» міста.

У Книгу рекордів України потрапив портрет Гагаріна (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: