fbpx
Театр

На Алтаї відкрився Покровський фестиваль пам’яті Валерія Золотухіна

 У селі Бистрий Істок Алтайського краю, на батьківщині Валерія Золотухіна відкрився Покровський фестиваль, присвячений пам’яті актора.

 Гості заходу зібралися біля храму Покрови Пресвятої Богородиці, збудованого на кошти Золотухіна. Саме біля його стін похований всенародно улюблений артист. Актори Молодіжного театру Алтаю, випускники "Золотухинського" ​​курсу прийшли на могилу до свого художнього керівника. «Ми довго стояли, кожен згадував його. Він дуже багато нам дав – і як людина, і як викладач. До сліз шкода, що його з нами немає», – поділився актор МТА Володимир Хворонов.

 Потім артисти зіграли дві вистави для школярів у селах Бистрий Істок і Верх- Ануйське. «Ми грали сьогодні немов на адреналіні, викладалися повністю – в пам’ять про Валерія Сергійовича. Саме так він нас вчив працювати», – розповіли актори.

 Покровський фестиваль пам’яті Валерія Золотухіна триватиме до 14 жовтня. У ньому візьмуть участь як професійні, так і аматорські колективи. Для всіх бажаючих режисер Молодіжного театру Алтаю Віктор Захаров проведе майстер – класи.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: