fbpx
Новини світу

МЗС РФ направив “різку ноту протесту” Нідерландам у зв’язку з побиттям російського дипломата

Представники російського МЗС направили нідерландській владі різку ноту протесту у зв’язку з протиправними діями щодо співробітника посольства Росії в Голландії. Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич підтвердив інформацію про напад і повідомив наступне: "У минулі вихідні дні в квартиру радника-посланника посольства РФ в Нідерландах Дмитра Бородіна увірвалися озброєні особи у камуфляжній формі і під абсолютно надуманим приводом нібито поганого поводження з дітьми на їхніх очах жорстоко побили дипломата".

Читайте також:  Благодатний вогонь в Єрусалимі у Храмі Воскресіння не «сходить» – його запалюють і освячують

Лукашевич підкреслив, що Бородін попередив непроханих гостей про свій дипломатичний статус, проте це не справило на нападників ніякого враження. «Загальновідомо, що житло дипломата недоторканне», – підкреслив представник МЗС РФ.

Потім закутого в наручниках дипломата перепровадили в дільницю і залишили там на всю ніч. Вранці Бородін був відпущений без жодних пояснень.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Зараз російське посольство в Гаазі розбирається щодо події. Сам Бородін звернувся до медустанови, щоб зафіксувати побої.

За матеріалами: ruvr.ru

Читайте також: