fbpx
Право

Офіційні веб-сайти держорганів мають бути адаптовані для людей з вадами слуху і зору – Кабмін України

  Кабінет міністрів доручив адаптувати інформацію, що розміщується на офіційних веб-сайтах органів державної влади, зробивши її більш доступною для людей з вадами слуху і зору.

Це закріплено постановою Кабміну № 730 від 26 вересня поточного року, яким затверджено технічні вимоги для модернізації веб-сайтів.

Згідно з ними, інформація на веб-сайтах повинна передбачати можливість використання комп’ютерних програм екранного доступу, які забезпечують виведення даних у звуковий або рельєфно-точковій формі. Аудіо- та відеоматеріали повинні супроводжуватися текстом, еквівалентним інформації, яка міститься в матеріалах. Розмір шрифту тексту повинен змінюватися в межах до 200% без використання допоміжних технологій.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Крім того, на офіційному сайті повинна бути реалізована зручна навігація за допомогою клавіатури комп’ютера. Не допускається використання тимчасових обмежень щодо виконання функцій інтерактивної взаємодії з комп’ютером, а також об’єктів, які з’являються на сайті частіше, ніж три рази на секунду. У разі, якщо сайт має значну кількість елементів, доступ до яких може бути утруднений для людей з вадами слуху і зору рекомендується створити альтернативну версію сайту з більш простою структурою.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Постанова набирає чинності з 1 січня 2014 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: