fbpx
Політика

Луценко був помилуваний законно – адвокат

 Нещодавно стало відомо, що адвокат з Донецька Володимир Оленцевич попросив Вищий адміністративний суд визнати незаконним звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, посилаючись нібито на те, що підписуючи відповідні указ, президент Віктор Янукович порушив норми «Положення про порядок здійснення помилування».

У відповідності з цими положеннями, помилуваним може бути лише той засуджений, який особисто подав президенту відповідне прохання, а у випадку з Луценком, як відомо, прохання про помилування подала Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Валерія Лутковська.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець прокоментував Радіо Свобода цю новину і заявив, що глава держави не порушив жодного закону, коли підписував указ про помилування екс-міністра внутрішніх справ. За його словами, це виключне право гаранта Конституції, підкресливши, що лише він має право на помилування.

«Ні Верховна Рада, ні прем’єр-міністр, тільки президент», – сказав Баганець.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Він також додав, що «Положення про порядок здійснення помилування» є підзаконним актом, зміст якого визначає сам президент.

За матеріалами: radiosvoboda.org

Читайте також: